Pastinaak vegetarisch

Pastinaak is een heerlijke wintergroente die veelzijdig is en een heerlijke smaak heeft. Het is een perfecte basis voor een vegetarisch gerecht. In dit recept combineer ik pastinaak met knoflook, ui, kruiden en kaas om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken. Dit gerecht is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om de wintergroente te genieten.

Ingrediënten:

– 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 ui, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de pastinaakblokjes toe en bak nog 5 minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed om.

5. Verdeel de pastinaakmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

6. Bak in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

7. Serveer warm.

Pastinaak vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven