Pasta vongole

Pasta vongole is een heerlijke Italiaanse pasta gerecht dat gemaakt wordt met kleine, zoute zee-venusschelpen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 500 gram vongole
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel chilipeper
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje witte wijn
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, chilipeper, zout en peper toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de vongole toe en bak deze 2 minuten.

4. Voeg de witte wijn toe en laat deze 1 minuut koken.

5. Voeg de gekookte spaghetti toe en meng alles goed.

6. Voeg de peterselie toe en meng alles goed.

7. Serveer de pasta vongole meteen.

Pasta vongole

Geef een reactie

Schuiven naar boven