Pasta garnalen roomsaus vapiano

Pasta met garnalen roomsaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Deze variant is geïnspireerd op de pasta met garnalen roomsaus van Vapiano. Het is een heerlijke combinatie van smaken die je zeker zult waarderen. De saus is romig en licht pittig, en de garnalen geven het gerecht een extra smaak. Dit recept is een geweldige manier om een lekkere maaltijd te maken die iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta

– 500 gram garnalen

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel basilicum

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 eetlepel tomatenketchup

– 1 eetlepel Worcestersaus

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel zout

– 1/2 liter room

– Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paprikapoeder, oregano, basilicum, tomatenpuree, tomatenketchup, Worcestersaus, suiker en zout toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de room toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.

8. Serveer de pasta met garnalen roomsaus direct.

Pasta garnalen roomsaus vapiano

Geef een reactie

Schuiven naar boven