Pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat bekend staat om zijn eenvoud. Het is een heerlijke maaltijd die je in slechts een paar minuten kunt bereiden. Het recept bestaat uit pasta, knoflook, olijfolie, peper en Parmezaanse kaas. Het is een heerlijke maaltijd die je met een paar ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt het recept voor pasta aglio e olio.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 4 teentjes knoflook, geperst
– 1/2 kopje olijfolie
– 1 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de spaghetti toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak de knoflook 1-2 minuten.

3. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met knoflook en olijfolie. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 1-2 minuten bakken.

4. Breng de pasta op smaak met peper en Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar en serveer direct.

Pasta aglio e olio

Geef een reactie

Schuiven naar boven