Parelgort

Parelgort is een heerlijk, klassiek Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gort, een soort korrelige tarwe, gekookt in melk en geserveerd met suiker, boter en kaneel. Het is een heerlijk, voedzaam en betaalbaar gerecht dat eenvoudig te maken is. Hieronder volgt een recept voor parelgort.

Ingrediënten:

– 200 gram gort
– 500 ml melk
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Breng de melk in een pan aan de kook.

2. Voeg de gort toe en roer goed.

3. Laat het geheel 10 minuten koken, of totdat de gort gaar is.

4. Voeg de suiker, boter en kaneel toe en roer goed.

5. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Serveer de parelgort warm met extra suiker, boter en kaneel.

Parelgort

Geef een reactie

Schuiven naar boven