Panettone

Panettone is een Italiaans kerstgebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een luchtige, zoete cake die wordt gevuld met gedroogd fruit, noten en kandijsuiker. Het is een heerlijk gebak dat perfect is voor de feestdagen. Hieronder volgt een recept voor het maken van panettone.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels zout

– 250 gram suiker

– 250 gram boter

– 4 eieren

– 2 eetlepels vanille extract

– 200 gram gedroogd fruit (rozijnen, krenten, abrikozen, etc.)

– 100 gram noten (amandelen, walnoten, hazelnoten, etc.)

– 2 eetlepels kandijsuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

4. Voeg de eieren, vanille extract, gedroogd fruit en noten toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Vet een cakevorm in en doe het deeg erin.

6. Bestrooi het deeg met kandijsuiker.

7. Bak de panettone in de oven gedurende 45 minuten.

8. Laat de panettone afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Panettone

Geef een reactie

Schuiven naar boven