Pancetta

Pancetta is een Italiaanse vorm van gebakken spek dat wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan allerlei gerechten. Het is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in salades, pasta’s, soepen en meer. In dit recept wordt pancetta gebruikt om een smaakvolle saus te maken die perfect is voor pasta of andere gerechten.

Ingrediënten:

– 200 gram pancetta, in kleine blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel basilicum
– 1/4 theelepel zwarte peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de pancetta toe en bak tot het goudbruin is.

3. Voeg de knoflook, ui, tomatenblokjes, oregano, basilicum en zwarte peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door.

5. Laat de saus afkoelen en gebruik het vervolgens om pasta of andere gerechten mee te bereiden.

Pancetta

Geef een reactie

Schuiven naar boven