Panang curry

Panang curry is een Thaise curry die een heerlijke combinatie van smaken en kruiden biedt. Het is een milde curry met een zoete smaak, die wordt bereid met kokosmelk, rode currypasta, tamarinde, suiker, koriander, knoflook, citroengras, galanga, kaffir limoenbladeren en peper. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hier volgt een recept voor panang curry.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels rode currypasta
– 1 kopje kokosmelk
– 1 eetlepel tamarinde
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel koriander
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel citroengras
– 1 theelepel galanga
– 2 kaffir limoenbladeren
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olie
– 500 gram kipfilet, in blokjes
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 ui, in ringen
– 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.

3. Voeg de rode currypasta, kokosmelk, tamarinde, suiker, koriander, knoflook, citroengras, galanga, kaffir limoenbladeren en peper toe en roer goed.

4. Voeg de paprika en ui toe en roerbak nog een paar minuten.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Garneer met verse koriander en serveer met rijst.

Panang curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven