Panacotta

Panacotta is een heerlijk Italiaans dessert dat gemaakt wordt met room, suiker en gelatine. Het is een licht, romig en smeuïg dessert dat eenvoudig te maken is. In dit recept maken we een panacotta met een frisse citroensmaak.

Ingrediënten:

– 500 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels gelei

– 2 eetlepels gelatinepoeder

– 2 eetlepels koud water

– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Breng de slagroom en suiker aan de kook in een steelpan.

2. Voeg het citroensap, gelei, gelatinepoeder, koud water en vanille extract toe en roer goed.

3. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Verdeel het mengsel over 4-6 kleine glazen of kommen.

5. Laat de panacotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

6. Serveer de panacotta met vers fruit of een lekkere saus.

Eet smakelijk!

Panacotta

Geef een reactie

Schuiven naar boven