Originele tulband

Tulband is een traditioneel Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een luchtige cake die wordt gebakken in een speciale tulbandvorm. De klassieke tulband is gemaakt van tarwebloem, boter, suiker, eieren en melk. Maar er zijn ook veel andere manieren om een originele tulband te maken. Hieronder volgt een recept voor een originele tulband met een twist.

Ingrediënten:

– 250 gram tarwebloem

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel vanille extract

– 1/2 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel nootmuskaat

– 1/4 theelepel zout

– 100 gram rozijnen

– 50 gram gehakte walnoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de melk, vanille extract, kaneel, nootmuskaat en zout toe en meng goed.

5. Voeg de tarwebloem en bakpoeder toe en meng tot een glad deeg.

6. Voeg de rozijnen en gehakte walnoten toe en meng goed.

7. Vet een tulbandvorm in en giet het deeg erin.

8. Bak de tulband in de oven gedurende 40-45 minuten.

9. Laat de tulband afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Originele tulband

Geef een reactie

Schuiven naar boven