Origineel engelse scones

Originele Engelse scones zijn een heerlijk en traditioneel gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Deze scones zijn licht, luchtig en heerlijk zoet. Ze zijn perfect om te serveren met een kopje thee of koffie. Hier is een recept om deze heerlijke scones te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kopje koude boter
– 1/2 kopje suiker
– 1 ei
– 1/2 kopje melk

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt.

4. Voeg de suiker toe en meng het goed.

5. Voeg het ei en de melk toe en meng het tot een deeg.

6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het ongeveer 1 cm dik is.

7. Gebruik een glas of een koekjessteker om ronde scones uit het deeg te snijden.

8. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak de scones in de oven gedurende 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn.

10. Laat de scones afkoelen en serveer ze warm met boter of jam.

Origineel engelse scones

Geef een reactie

Schuiven naar boven