Onigiri

Onigiri is een Japanse rijstbal die vaak wordt gevuld met vis, vlees of groenten. Het is een lekker en gezond alternatief voor een sandwich of een salade. In dit recept leer je hoe je eenvoudig een onigiri kunt maken met een paar ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kortkorrelige rijst
– 2 eetlepels rijstazijn
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels gedroogde nori (zeewier)
– 2 eetlepels gedroogde bonito (vis)
– 2 eetlepels gedroogde shiitake (paddestoelen)

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Voeg de rijstazijn, suiker, zout, sesamolie, nori, bonito en shiitake toe aan de rijst en meng goed.

3. Neem een handvol rijst en vorm het tot een bal.

4. Druk de bal lichtjes aan en leg hem op een bord.

5. Herhaal dit met de rest van de rijst.

6. Serveer de onigiri warm of koud.

Onigiri

Geef een reactie

Schuiven naar boven