Oma’s rundvlees

Oma’s rundvlees is een heerlijk, klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke, smaakvolle maaltijd oplevert. Het is een geweldige manier om een klassieke maaltijd te maken met een minimum aan ingrediënten. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 1 kg rundvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje rode wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze zacht zijn.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg het rundvlees toe en bak het aan alle kanten bruin.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de rode wijn toe en laat het geheel een paar minuten koken.

7. Giet het geheel in een ovenschaal en zet het in de oven.

8. Bak het rundvlees in ongeveer 1 uur gaar.

9. Serveer het rundvlees met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Oma’s rundvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven