Oliebollen robert van beckhoven

Robert van Beckhoven is een bekende Nederlandse chef-kok die bekend staat om zijn heerlijke oliebollen. In dit recept leer je hoe je zelf de perfecte oliebollen kunt maken, zoals Robert van Beckhoven ze maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels zout

– 2 eieren

– 2 eetlepels gist

– 250 ml melk

– 125 ml water

– 125 ml olie

– 1 eetlepel kaneel

– 1 eetlepel kruidnagel

– 1 eetlepel sinaasappelschil

– 1 eetlepel citroenschil

– 1 eetlepel vanille extract

– Olie om te frituren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, zout, eieren, gist, melk, water en olie in een kom. Kneed het deeg goed tot het een glad deeg is.

2. Voeg de kaneel, kruidnagel, sinaasappelschil, citroenschil en vanille extract toe aan het deeg en kneed het deeg nogmaals goed.

3. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur.

4. Neem een stukje deeg en maak er een bal van.

5. Frituur de oliebollen in de olie totdat ze goudbruin zijn.

6. Haal de oliebollen uit de olie en laat ze afkoelen op een bord met keukenpapier.

7. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker en serveer ze warm.

Eet smakelijk!

Oliebollen robert van beckhoven

Geef een reactie

Schuiven naar boven