Octopus

Octopus is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke octopus kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. De octopus wordt gekookt in een kruidige bouillon en geserveerd met een frisse salade van komkommer, tomaat en rode ui. Dit is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 octopus
– 2 laurierblaadjes
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 komkommer
– 1 tomaat
– 1 rode ui

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de octopus. Verwijder de kop en de inktblaas en spoel de octopus goed af onder koud stromend water.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de laurierblaadjes, knoflook, ui, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe.

3. Voeg de octopus toe en kook deze gedurende ongeveer 20 minuten.

4. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de komkommer, tomaat en rode ui toe. Bak deze gedurende 5 minuten.

5. Giet de octopus af en verdeel deze over twee borden.

6. Verdeel de salade over de borden en garneer met wat extra olijfolie.

7. Serveer de octopus met de salade en geniet ervan!

Octopus

Geef een reactie

Schuiven naar boven