Mini cheesecake

Mini cheesecakes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze mini cheesecakes zijn gevuld met een romige, zoete vulling en een knapperige bodem. Ze zijn perfect als dessert of als een lekkere snack. Met dit recept kun je in een mum van tijd een heerlijke portie mini cheesecakes maken.

Ingrediënten:

– 200 gram koekjes (bijvoorbeeld Digestive of Oreo)

– 100 gram boter

– 500 gram roomkaas

– 200 gram suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels citroensap

– 1 theelepel vanille extract

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met een vijzel.

3. Smelt de boter en voeg de verkruimelde koekjes toe. Meng goed.

4. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een muffinvorm. Druk het aan met een lepel.

5. Bak de bodem in de oven voor 10 minuten.

6. Klop de roomkaas, suiker, eieren, citroensap, vanille extract, bakpoeder en zout in een kom tot een glad mengsel.

7. Verdeel het mengsel over de gebakken bodem.

8. Bak de mini cheesecakes in de oven voor 20-25 minuten.

9. Laat de mini cheesecakes afkoelen en serveer.

Mini cheesecake

Geef een reactie

Schuiven naar boven