Mihoen goreng

Mihoen goreng is een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken. Het is een gerecht dat bestaat uit mihoen, een soort vermicelli, dat gebakken wordt in olie met een verscheidenheid aan kruiden en groenten. Het is een populaire snack in Indonesië en wordt vaak gegeten als lunch of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je mihoen goreng kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 200 gram mihoen
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel ketoembar, gemalen
– 1 theelepel koriander, gemalen
– 1 theelepel laos, gemalen
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes
– 1/2 rode paprika, in dunne plakjes
– 1/2 bosje lente-uitjes, in dunne ringetjes

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de mihoen toe. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mihoen af en spoel af met koud water. Laat de mihoen uitlekken.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, ketoembar, koriander, laos, sambal oelek, suiker en zout toe. Bak de kruiden en groenten op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten.

3. Voeg de mihoen toe en bak nog eens 2-3 minuten.

4. Voeg de komkommer, paprika en lente-uitjes toe en bak nog eens 2-3 minuten.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de mihoen goreng warm met een frisse salade.

Mihoen goreng

Geef een reactie

Schuiven naar boven