Mexicaanse groenten

Mexicaanse groenten zijn een heerlijke manier om je maaltijd een kleurrijke boost te geven. Ze zijn vol van smaak en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. In dit recept combineren we een aantal typisch Mexicaanse groenten met een paar andere ingrediënten om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
– 1 blik maïs
– 1 blik kidneybonen
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel chili poeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 kopje olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paprika, maïs, kidneybonen, tomatenblokjes, komijn, chili poeder, cayennepeper, oregano en paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de groenten gedurende 20 minuten.

6. Serveer de Mexicaanse groenten warm met rijst of tortilla’s.

Mexicaanse groenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven