Met zwarte bonen

Dit recept voor zwarte bonen is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. De zwarte bonen zijn een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen, waardoor het een gezonde maaltijd is. Je kunt de bonen combineren met andere ingrediënten zoals uien, paprika, knoflook, tomaten en kruiden om een smaakvolle maaltijd te maken. Hieronder staat het recept voor zwarte bonen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes zwarte bonen
– 1 ui, gesnipperd
– 1 paprika, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, paprika en knoflook toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de tomatenblokjes, komijn, koriander, paprikapoeder, chilipoeder en zout toe en roer goed.

4. Voeg de bonen toe en roer goed.

5. Laat het gerecht ongeveer 10 minuten koken, of tot de bonen gaar zijn.

6. Serveer de zwarte bonen met rijst of een andere aanvulling naar keuze.

Met zwarte bonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven