Met zalm en spinazie

Dit is een heerlijk recept voor een gezonde maaltijd met zalm en spinazie. De zalm is gebakken in een kruidige marinade en de spinazie is gekookt met knoflook en citroen. Het resultaat is een smakelijke maaltijd die vol zit met voedingsstoffen.

Ingrediënten:

– 2 zalmfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels citroensap
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 2 eetlepels gehakte basilicum
– 2 eetlepels gehakte oregano
– 2 eetlepels gehakte salie
– 2 eetlepels gehakte tijm
– 2 eetlepels gehakte rozemarijn
– 2 eetlepels gehakte dragon
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 500 gram spinazie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom en bestrijk de zalmfilets hiermee.

4. Bak de zalmfilets in de oven gedurende 15-20 minuten.

5. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

6. Voeg de kruiden toe en bak gedurende 1 minuut.

7. Voeg de spinazie toe en bak gedurende 5 minuten.

8. Voeg het citroensap toe en bak gedurende 1 minuut.

9. Serveer de zalmfilets met de spinazie.

Met zalm en spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven