Met warm gerookte zalm

Warm gerookte zalm is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een zonnige dag, of als je gewoon zin hebt in een lekkere maaltijd. De zalm wordt geroosterd in de oven, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. De kruiden en het citroensap geven de zalm een extra smaakboost. Hieronder volgt het recept voor warm gerookte zalm.

Ingrediënten:

– 2 porties gerookte zalm
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de gerookte zalm op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Bestrooi de zalm met het zout, peper, knoflookpoeder, oregano en tijm.

4. Rooster de zalm in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de zalm gaar is.

5. Haal de zalm uit de oven en besprenkel met het citroensap.

6. Serveer de warm gerookte zalm met een salade of groenten.

Eet smakelijk!

Met warm gerookte zalm

Geef een reactie

Schuiven naar boven