Met verse tomaten

Tomaten zijn een veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we verse tomaten om een heerlijke, smaakvolle salade te maken. De combinatie van de zoete tomaten met de knapperige groenten en de frisse kruiden maakt deze salade een perfecte aanvulling op elke maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 grote, verse tomaten, in plakjes gesneden

– 1 komkommer, in plakjes gesneden

– 1 rode ui, fijngehakt

– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
– 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Meng de tomaten, komkommer, ui, olijfolie, citroensap, basilicum, oregano, zout en peper in een grote kom.

2. Roer alles goed door elkaar.

3. Laat de salade minstens 30 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

4. Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.

Met verse tomaten

Geef een reactie

Schuiven naar boven