Met tempeh blokjes

Tempeh blokjes zijn een heerlijke, gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn gemaakt van gefermenteerde sojabonen en bevatten veel eiwitten, vezels en vitamines. In dit recept worden de tempeh blokjes gebakken in een kruidige saus, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Serveer de tempeh blokjes met rijst of groenten voor een complete maaltijd.

Ingrediënten:

– 250 gram tempeh blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 eetlepel gember, geraspt
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tempeh blokjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak de blokjes in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember, sojasaus, sesamolie, chilipoeder, kurkuma, komijn, koriander en zout toe. Roer goed door.

4. Voeg de gebakken tempeh blokjes toe aan de pan en roer goed door. Laat de tempeh blokjes nog 5 minuten bakken in de saus.

5. Serveer de tempeh blokjes met rijst of groenten. Eet smakelijk!

Met tempeh blokjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven