Met scampis

Scampi met knoflook en citroen is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. De scampi worden gebakken in een heerlijke knoflook-citroenboter, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram scampi
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

4. Voeg de scampi toe en bak deze 2-3 minuten.

5. Voeg het citroensap, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

6. Verdeel de scampi over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de scampi 10-15 minuten.

7. Serveer de scampi met wat extra citroensap en wat verse kruiden.

Met scampis

Geef een reactie

Schuiven naar boven