Met scampi’s

Scampi’s zijn een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept worden scampi’s gebakken in een knapperige korst van paneermeel en geserveerd met een heerlijke saus van knoflook en citroen. Het is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat zeker een hit zal zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 500 gram scampi’s
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de bloem en paneermeel in een kom en meng goed.

3. Voeg de scampi’s toe aan het bloem-paneermeelmengsel en meng goed zodat de scampi’s goed bedekt zijn.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg de scampi’s toe aan de pan en bak ze goudbruin aan beide kanten.

6. Verplaats de scampi’s naar een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de scampi’s gedurende 10 minuten.

7. Verwarm intussen de knoflook, citroensap en peterselie in een kleine pan. Breng op smaak met zout en peper.

8. Haal de scampi’s uit de oven en serveer met de knoflook-citroensaus.

Met scampi’s

Geef een reactie

Schuiven naar boven