Met rijst en kip

Rijst met kip is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te maken is. In dit recept gebruiken we kipfilet, rijst, uien, knoflook, paprika, tomaten en kruiden om een heerlijke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 kopjes rijst
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kipfilets op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma en zout.

3. Bak de kipfilets in de oven gedurende 20 minuten.

4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

6. Voeg de paprika, tomatenblokjes en kruiden toe en bak nog een paar minuten.

7. Voeg de kipfilets toe en bak nog een paar minuten.

8. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.

9. Breng op smaak met zout en peper.

10. Serveer de rijst met kip met een frisse salade.

Met rijst en kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven