Met jackfruit

Jackfruit is een heerlijk, exotisch fruit dat je op veel manieren kunt bereiden. Het is een geweldige manier om je maaltijden een boost te geven met een unieke smaak en textuur. In dit recept gebruiken we jackfruit om een heerlijke, veganistische curry te maken. De jackfruit geeft de curry een stevige bite en een heerlijke smaak. Dit recept is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.

Ingrediënten:

– 2 blikken jackfruit, uitgelekt
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 theelepels kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik kokosmelk
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

4. Voeg de jackfruit toe en roer goed door.

5. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

6. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer met rijst of naanbrood.

Met jackfruit

Geef een reactie

Schuiven naar boven