Met jackfruit uit blik

Jackfruit uit blik is een heerlijke en veelzijdige ingrediënt die je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Het is een lekkere, vezelrijke vleesvervanger die je kunt gebruiken in salades, tacos, curry’s en zelfs desserts. In dit recept gebruiken we jackfruit uit blik om een heerlijke, veganistische curry te maken. Deze curry is eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.

Ingrediënten:

– 2 blikken jackfruit uit blik
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 theelepels kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kokosmelk
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en jackfruit uit blik toe en breng aan de kook.

4. Laat de curry zachtjes koken tot de jackfruit gaar is.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Met jackfruit uit blik

Geef een reactie

Schuiven naar boven