Met hummus

Hummus is een heerlijke, veelzijdige dip die gemaakt kan worden met een paar eenvoudige ingrediënten. Het is een geweldige manier om je maaltijd een extra smaak te geven. In dit recept leer je hoe je een heerlijke, smeuïge hummus kunt maken.

Ingrediënten:

-1 blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)

-2 eetlepels tahin (sesampasta)

-2 eetlepels citroensap

-2 teentjes knoflook (fijngehakt)

-1 theelepel komijnpoeder

-1 theelepel zout

-2 eetlepels olijfolie

-2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Doe de kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook, komijnpoeder, zout en olijfolie in een keukenmachine.

2. Mix alles tot een gladde, smeuïge massa.

3. Voeg als het nodig is wat water toe om de hummus wat dunner te maken.

4. Breng op smaak met extra zout, citroensap of komijnpoeder.

5. Serveer de hummus met wat extra olijfolie en wat extra komijnpoeder.

Eet smakelijk!

Met hummus

Geef een reactie

Schuiven naar boven