Met harissa

Harissa is een pittige, kruidige saus uit Noord-Afrika. Het is gemaakt van rode peper, knoflook, komijn, koriander, karwijzaad, olijfolie en citroensap. Het is een veelzijdige saus die je kunt gebruiken om je gerechten een extra smaakboost te geven. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke harissa-saus kunt maken die je kunt gebruiken bij allerlei gerechten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels rode peper
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel karwijzaad
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Doe de rode peper, knoflook, komijn, koriander en karwijzaad in een kom en meng alles goed door elkaar.

2. Voeg de olijfolie en citroensap toe en meng alles goed door elkaar.

3. Breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Laat de saus afkoelen en bewaar deze in een afgesloten pot in de koelkast.

Je kunt de harissa-saus gebruiken bij allerlei gerechten, zoals bijvoorbeeld kip, vis, groenten of salades. Proef de saus en voeg eventueel nog wat extra ingrediënten toe om de smaak naar wens aan te passen. Geniet ervan!

Met harissa

Geef een reactie

Schuiven naar boven