Met gember

Gember is een veelzijdige specerij die een heerlijke smaak en aroma aan gerechten kan toevoegen. Het is een populaire ingrediënt in veel Aziatische gerechten, maar het kan ook worden gebruikt om een verscheidenheid aan andere gerechten te maken. In dit recept maken we een heerlijke gember-kip met een knapperige korst.

Ingrediënten:

– 2 kippenborstfilets
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenborstfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de gemberpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

4. Bestrooi de kippenborstfilets met het kruidenmengsel.

5. Bak de kippenborstfilets in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kip gaar is.

6. Serveer de gember-kip met een knapperige korst.

Met gember

Geef een reactie

Schuiven naar boven