Met gekonfijte citroen

Gekonfijte citroen is een heerlijk en verfrissend ingrediënt dat je in veel gerechten kunt gebruiken. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai kunt maken. Je hebt alleen wat citroenen, suiker en wat kruiden nodig. Met deze gekonfijte citroen kun je een heerlijke salade, een saus of een marinade maken. Hieronder volgt het recept voor gekonfijte citroen.

Ingrediënten:

– 2 citroenen, in plakjes gesneden

– 1 kopje suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de citroenplakjes in een ovenschaal.

3. Meng de suiker, kaneel, kruidnagel, zout en peper in een kom.

4. Bestrooi de citroenplakjes met het suikermengsel.

5. Giet de olijfolie over de citroenplakjes.

6. Bak de citroenplakjes in de oven gedurende 20 minuten.

7. Haal de citroenplakjes uit de oven en laat afkoelen.

8. Serveer de gekonfijte citroen bij een salade, saus of marinade.

Met gekonfijte citroen

Geef een antwoord

Schuiven naar boven