Met gecondenseerde melk

Gecondenseerde melk is een heerlijke en veelzijdige ingrediënt die je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Het is een zoete, dikke melk die wordt gekookt tot twee derde van het originele volume, waardoor het een dikke, zoete substantie wordt. Gecondenseerde melk is een geweldige manier om je gerechten een extra zoete smaak te geven. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke gecondenseerde melkcake.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje suiker
– 2 eieren
– 1/2 kopje gecondenseerde melk
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker samen tot het een luchtig mengsel is. Voeg de eieren toe en klop tot het een glad mengsel is.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan het boter-suiker-eimengsel en meng tot het een glad deeg is.

5. Voeg de gecondenseerde melk en vanille-extract toe en meng tot het een glad deeg is.

6. Vet een cakevorm in en giet het deeg erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake afkoelen en serveer.

Met gecondenseerde melk

Geef een reactie

Schuiven naar boven