Met chinese kool en kip

Chinese kool met kip is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. De combinatie van de knapperige Chinese kool met de sappige kip maakt het een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel sojasaus
– 1 theelepel suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 Chinese kool, in dunne reepjes
– 2 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

3. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en voeg de kip toe. Bak de kip goudbruin.

4. Voeg de knoflook, gemberpoeder, sesamolie, sojasaus, suiker, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de Chinese kool toe en bak nog een paar minuten.

6. Verdeel de kip en Chinese kool over een ovenschaal en bestrooi met de sesamzaadjes.

7. Bak de kip en Chinese kool in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Serveer de Chinese kool met kip met rijst of noodles.

Met chinese kool en kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven