Met bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is een gezonde en lekkere manier om bloemkool te eten. Het is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat je kunt variëren met verschillende ingrediënten. In dit recept wordt bloemkoolrijst gemaakt met kip, paprika, ui en knoflook. Het is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 2 kipfilets

– 1 paprika

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– Olijfolie

– Zout en peper

– Optioneel: kruiden naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met wat olijfolie, zout en peper. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 15-20 minuten.

3. Snijd de kipfilets in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie.

4. Snijd de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kip. Bak het geheel nog 5-10 minuten.

5. Voeg de geroosterde bloemkool toe aan de kip en bak het geheel nog 5 minuten.

6. Serveer de bloemkoolrijst met wat extra olijfolie en kruiden naar smaak.

Met bloemkoolrijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven