Met biet

Bieten zijn een heerlijke en gezonde groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke bietenmaaltijd kunt maken. De combinatie van de zoete smaak van de bieten met de knapperige groenten en de kruidige kruiden maakt deze maaltijd heerlijk.

Ingrediënten:

– 2 grote bieten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje groene erwten
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje gesneden wortelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de bieten en snijd ze in kleine blokjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de bietenblokjes toe en bak nog een paar minuten.

6. Voeg de erwten, kikkererwten en wortelen toe en bak nog een paar minuten.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet in de oven. Bak gedurende 20-25 minuten.

9. Serveer de bietenmaaltijd warm met wat extra olijfolie en verse kruiden.

Met biet

Geef een reactie

Schuiven naar boven