Met abrikozen

Abrikozen zijn een heerlijke, zoete vrucht die een geweldige toevoeging is aan veel gerechten. In dit recept maken we gebruik van abrikozen om een heerlijke, zoete taart te maken. De taart is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke, romige textuur. Het is een perfecte traktatie voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker dessert.

Ingrediënten:

– 2 kopjes abrikozen, gehalveerd en ontpit

– 1/2 kopje suiker

– 1/4 kopje bloem

– 1/4 kopje boter, gesmolten

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/2 theelepel kaneel

– 1/4 theelepel zout

– 1/2 kopje havermout

– 1/4 kopje walnoten, gehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Vet een 8-inch springvorm in met boter.

3. Meng de abrikozen, suiker, bloem, boter, vanille-extract, kaneel en zout in een kom.

4. Voeg de havermout en walnoten toe en meng goed.

5. Giet het mengsel in de springvorm en bak gedurende 25-30 minuten.

6. Laat afkoelen en serveer.

Met abrikozen

Geef een reactie

Schuiven naar boven