Meat pie

Meat Pie is een heerlijk comfort food dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Engelse taart die wordt gevuld met een mengsel van gehakt, groenten en kruiden. Deze taart is een geweldige manier om restjes gehakt te gebruiken en is een heerlijke maaltijd voor het hele gezin. Hier volgt een recept voor een heerlijke Meat Pie.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 wortel, geraspt
– 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel Worcestershire saus
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 blikje champignons, uitgelekt
– 1 kant-en-klaar deeg voor taartbodem

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, Worcestershire saus, tijm, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe. Roerbak alles tot de groenten zacht zijn.

4. Voeg de tomatenblokjes en champignons toe en roerbak nog een paar minuten.

5. Vet een ovenschaal in en bekleed de bodem met het deeg.

6. Giet het gehaktmengsel in de ovenschaal en bedek met het resterende deeg.

7. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.

8. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveer.

Eet smakelijk!

Meat pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven