Matzes

Matzes zijn een traditioneel Joods gebak dat wordt gegeten tijdens Pesach. Het is een dunne, gebroken cracker gemaakt van meel, water en zout. Matzes zijn een lekker en gezond alternatief voor gewone crackers en kunnen worden gegeten met allerlei verschillende toppings. Hieronder volgt een recept voor matzes met een lekkere topping van kaas, uien en peterselie.

Ingrediënten:

– 4 matzes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 1/4 kopje geraspte kaas
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Leg de matzes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Bestrooi de matzes met de ui, kaas, peterselie, zout en peper.

4. Bak de matzes in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de matzes goudbruin zijn.

5. Serveer de matzes warm.

Matzes

Geef een reactie

Schuiven naar boven