Mascarpone hoofdgerecht

Mascarpone is een Italiaanse roomkaas die een heerlijke, romige smaak heeft. Het is een veelzijdige kaas die je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. In dit recept maken we een heerlijk hoofdgerecht met mascarpone. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram mascarpone
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 200 gram spaghetti

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de mascarpone toe en roer goed door. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Roer goed door en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer het gerecht meteen.

Mascarpone hoofdgerecht

Geef een reactie

Schuiven naar boven