Marsepein

Marsepein is een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een soort deeg dat gemaakt wordt van amandelmeel, suiker, eieren en honing. Het wordt gebruikt om allerlei soorten gebak te maken, zoals taarten, koekjes en cupcakes. In dit recept laten we je zien hoe je zelf marsepein kunt maken.

Ingrediënten:

– 200 gram amandelmeel

– 200 gram poedersuiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels honing

– 1 theelepel vanille extract

– 1 theelepel citroensap

– 2 eetlepels boter

– 1 eetlepel melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de amandelmeel, poedersuiker, eieren, honing, vanille extract, citroensap en boter in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.

5. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in de oven gedurende 15-20 minuten.

6. Laat de marsepein afkoelen en snijd het in stukken.

7. Serveer de marsepein met wat poedersuiker of andere topping naar keuze.

Eet smakelijk!

Marsepein

Geef een reactie

Schuiven naar boven