Marokkaanse couscous

Marokkaanse couscous is een heerlijk gerecht dat veel verschillende smaken combineert. Het is een klassieker in de Marokkaanse keuken en een favoriet bij veel mensen. In dit recept wordt de couscous gecombineerd met kip, groenten en een heerlijke saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik kikkererwten

– 1 kopje groene erwten

– 2 kopjes couscous

– 2 kopjes kippenbouillon

– 1/2 kopje olijven

– 1/2 kopje rozijnen

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en leg ze in een ovenschaal.

3. Voeg de uien, knoflook, olijfolie, komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Bak de kip in de oven gedurende 20 minuten.

5. Breng in een grote pan de tomatenblokjes, kikkererwten, groene erwten, couscous, kippenbouillon, olijven en rozijnen aan de kook.

6. Laat het geheel 10 minuten koken.

7. Voeg de gebakken kip toe en laat het nog 5 minuten koken.

8. Voeg de gehakte peterselie toe en roer alles goed door elkaar.

9. Serveer de Marokkaanse couscous met wat extra peterselie.

Eet smakelijk!

Marokkaanse couscous

Geef een reactie

Schuiven naar boven