Makreelsalade op stokbrood

Makreelsalade op stokbrood is een heerlijke lunch of snack. Het is een gezonde en smakelijke combinatie van makreel, groenten en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten klaar hebt. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 makreel filets

– 1 rode ui, fijngehakt

– 1/2 komkommer, in kleine blokjes

– 1/2 rode paprika, in kleine blokjes

– 2 eetlepels mayonaise

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel mosterd

– 1 theelepel dille, fijngehakt

– 1 theelepel peterselie, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

– 4 stokbroden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de makreel filets op een bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie. Bak de makreel in de oven gedurende 10-15 minuten.

3. Meng in een kom de ui, komkommer, paprika, mayonaise, citroensap, mosterd, dille en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

4. Haal de makreel uit de oven en laat afkoelen. Verkruimel de makreel en voeg toe aan de salade.

5. Verdeel de salade over de stokbroden en serveer.

Makreelsalade op stokbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven