Loempia kip

Loempia kip is een heerlijk Aziatisch gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van kip, groenten en kruiden die in een loempiavel worden gerold. Het resultaat is een knapperig, smaakvol gerecht dat je met een zoetzure saus kunt serveren. Hier volgt het recept voor loempia kip.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen knoflook

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje fijngesneden wortel

– 1/2 kopje fijngesneden ui

– 1/2 kopje fijngesneden paprika

– 1/2 kopje fijngesneden champignons

– 1/2 kopje fijngesneden bosui

– 1/2 kopje fijngesneden taugé

– 1/2 kopje fijngesneden koriander

– 1/2 kopje fijngesneden pinda’s

– Loempiavellen

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de kip met de sojasaus, rijstwijn, sesamolie, gember, knoflook, zout en peper. Laat het mengsel 10 minuten marineren.

3. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en voeg de kip toe. Bak de kip goudbruin en voeg dan de groenten toe. Bak de groenten tot ze gaar zijn.

4. Verdeel het kip-groentemengsel over de loempiavellen en rol ze op.

5. Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie.

6. Bak de loempia’s in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Serveer de loempia’s met een zoetzure saus.

Loempia kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven