Linzen marokkaans

Marokkaanse linzen zijn een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een traditionele Marokkaanse schotel die wordt bereid met kikkererwten, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een gezonde, voedzame maaltijd die perfect is voor een weekdagavond. Hieronder volgt het recept voor Marokkaanse linzen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomaten, komijn, kurkuma, paprikapoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kikkererwten toe en voeg water toe totdat de kikkererwten net onder staan.

6. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de linzen met wat extra olijfolie en wat verse koriander.

Eet smakelijk!

Linzen marokkaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven