Lekkerste tulband

Tulband is een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een luchtige cake met een krokante korst en een heerlijke smaak. Deze tulband is een eenvoudig recept dat iedereen thuis kan maken. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille extract

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel zout

– 1 eetlepel citroensap

– 50 gram rozijnen

– 50 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel en zout in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt.

4. Voeg de eieren, melk, vanille extract en citroensap toe en kneed het deeg tot een glad deeg.

5. Voeg de rozijnen en amandelschaafsel toe en kneed het deeg nog een keer.

6. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif deze met bloem.

7. Verdeel het deeg over de tulbandvorm en bak de tulband in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Laat de tulband afkoelen en serveer deze met poedersuiker.

Lekkerste tulband

Geef een reactie

Schuiven naar boven