Lazanya

Lazanya is een heerlijke Italiaanse ovenschotel die gemaakt wordt met lasagnevellen, kaas en een saus naar keuze. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken en dat iedereen zal smaken. In dit recept gebruiken we een saus van tomaten, uien, knoflook en kruiden. Dit gerecht is een geweldige manier om je familie te verwennen met een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnevellen
– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

5. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

6. Leg een laag lasagnevellen in de ovenschaal.

7. Voeg een laag saus toe en strooi er wat geraspte kaas over.

8. Herhaal deze stappen tot je geen lasagnevellen meer hebt.

9. Strooi de rest van de kaas over de bovenste laag.

10. Bak de lazanya in de oven gedurende 30 minuten.

11. Serveer de lazanya meteen.

Lazanya

Geef een reactie

Schuiven naar boven