Lamsshoarma

Lamsshoarma is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van kruidige lamsvlees, knapperige groenten en een heerlijke saus. Het is een gerecht dat je met je hele gezin kunt delen en dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor lamsshoarma.

Ingrediënten:

– 500 gram lamsgehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel tahin
– 1 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom het lamsgehakt met de ui, knoflook, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper.

3. Verdeel het lamsgehaktmengsel in 8 gelijke porties en vorm er 8 platte burgers van.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 10 minuten in de oven.

6. Meng in een kom de citroensap, tomatenpuree, honing, tahin en sesamolie.

7. Haal de burgers uit de oven en bestrijk ze met de saus.

8. Serveer de lamsshoarma met salade, rijst of brood.

Lamsshoarma

Geef een reactie

Schuiven naar boven