Lamsgehakt

Lamsgehakt is een heerlijk en gezond alternatief voor varkensvlees. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maken we lamsgehaktballetjes met een heerlijke tomatensaus. Deze saus is gemaakt met verse tomaten, knoflook, ui en kruiden. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram lamsgehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg het lamsgehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, tomatenblokjes en suiker toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

6. Maak balletjes van het gehaktmengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de lamsgehaktballetjes met de tomatensaus en eventueel wat rijst of aardappelen.

Lamsgehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven