Kruidkoek

Kruidkoek is een heerlijk, kruidig gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een lekker tussendoortje of een heerlijk dessert. In dit recept leer je hoe je zelf een heerlijke kruidkoek kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel gember

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel zout

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en zout in een kom.

3. Voeg de boter, suiker, eieren, melk en honing toe en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

5. Bak de kruidkoek in de oven gedurende 30-35 minuten.

6. Laat de kruidkoek afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Kruidkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven